FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽESTOKE BORBE U NAJAFU

NAJAF, 24. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Američke snage sukobile su se uutorak ujutro u žestokim borbama s pripadnicima pobunjeničkih snagaradikalnog klerika Moqtada al Sadra u Najafu, gdje je američkozrakoplovstvo gađalo pobunjeničke položaje.
NAJAF, 24. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Američke snage sukobile su se u utorak ujutro u žestokim borbama s pripadnicima pobunjeničkih snaga radikalnog klerika Moqtada al Sadra u Najafu, gdje je američko zrakoplovstvo gađalo pobunjeničke položaje.

Nekoliko je minobacačkih granata palo u utorak ujutro na pobunjeničke položaje u starom dijelu Najafa, dok su borbeni zrakoplovi nadlijetali borbenu zonu, javlja agencija France Presse. U zoru su se američki tenkovi približili na 200 metara od mauzoleja imama Alije.

Glasnogovornik američke vojske je izjavio da su vojnici zatražili zračnu potporu nakon što su bili gađani s položaja oko mauzoleja.

"Naša vatra nije bila usmjerena na mauzoleja", kazao je glasnogovornik, optuživši paravojne postrojbe da nastavljaju koristiti sveta mjesta kao bazu za svoje operacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙