FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EKIPE OSJEČKOG CRVENOG KRIŽA prevozile alkoholizirane vozače

OSIJEK,23. kolovoza(Hina) - Osječko Crveni križ izvijestio je danas danastavlja s prije dvije godine pokrenutom akcijom prijevozaalkoholiziranih vozača, pod nazivom "Za vašu sigurnost u prometu".
OSIJEK,23. kolovoza(Hina) - Osječko Crveni križ izvijestio je danas da nastavlja s prije dvije godine pokrenutom akcijom prijevoza alkoholiziranih vozača, pod nazivom "Za vašu sigurnost u prometu".

Dežurne ekipe Crvenog križa proteklog vikenda zaprimile su sedam poziva i imale isto toliko intervencija, u kojima je prevezeno 19 osoba, od čega 6 vozača i 13 suvozača, izvijestio je na konferenciji za novinstvo ravnatelj osječkog Crvenog križa Marko Đukić.

Dodao je kako je to znatno povećanje, budući da je u prvih sedam mjeseci ove godine ukupno prevezeno 56 osoba.

"Očekujući povećanje broja poziva (alkoholiziranih vozača) u subotu su dežurale dvije volonterske ekipe Crvenog križa. Ovisno o procjeni situacije spremni smo i povećati broj ekipa, a nastojat ćemo da se preko Hrvatskog crvenog križa za cijelu Hrvatsku postigne jedinstveno rješenje glede osiguranja vozila, kako bi se i ona mogla prevoziti, a ne samo vozači pod utjecajem alkohola", kazao je Đukić.

Najavio je kako će se putem Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa inicirati razgovor s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) kako bi se postiglo cjelovito rješenje za ovu službu Crvenog križa. Takvo rješenje, rekao je Đukić, "kao mogućnost uključivalo bi i oblike sufinanciranja, primjerice od naplaćenih kazni" jer će, kako smatra, "proširenjem ove djelatnosti doći i do većih materijalnih troškova".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙