FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI KONJIČKI SPORT: CAS ODUZEO LATA NJEMAČKOJ I BETTINI HOY

ATENA, 21. kolovoza (Hina/dpa) - Njemačka reprezentacija u konjičkomsportu, te njihova članica Bettina Hoy izgubili su zlatne medaljeosvojene u natjecanju svestrane upotrebe konja, odlučio je Sportskiarbitražni sud u Lauseanni (CAS).
ATENA, 21. kolovoza (Hina/dpa) - Njemačka reprezentacija u konjičkom sportu, te njihova članica Bettina Hoy izgubili su zlatne medalje osvojene u natjecanju svestrane upotrebe konja, odlučio je Sportski arbitražni sud u Lauseanni (CAS).

CAS je pozitivno riješio žalbu Francuske, Velike Britanije i SAD-a koji su tražile da se njemačkoj jahačici Bettini Hoy doda 12 kaznenih bodova zbog pogrešnog polaska u posljednju disciplinu, preskakanje prepona.

Hoy je prerano krenula, pa se vratila, odnosno dva puta prešla preko startne linije i zbog toga su joj suci dodali 12 kaznenih bodova. Njemačka se na tu sudačku odluku žalila, Međunarodni konjički savez tu je žalbu prihvatio, ali potom su Francuzi, Britanci i Amerikanci čitav slučaj predali CAS-u koji je presudio u njihovu korist.

Nakon dodanih 12 bodova Bettini Hoy, zlato u ekipnom natjecanju pripalo je Francuskoj, srebro Velikoj Britaniji, a bronca SAD-u, dok su medalje u pojedinačnoj konkurenciji pripale Britanki Leslie Law (zlato), Amerikanki Kimberly Severson (srebro) i Britanki Philippi Funnell (bronca).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙