FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLAHOVIĆ, NOVI CRNOGORSKI ŠEF DIPLOMACIJE: NEOVISNOST CRNE GORE OVISIT ĆE O KOSOVU

PODGORICA, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Novi crnogorski ministarvanjskih poslova Miodrag Vlahović izjavio je da sumnje u neovisnostCrne Gore nisu izravno vezane uz samu Crnu Goru, već uz nekeneriješene probleme regije, a to je ponajprije Kosovo, piše u utorakpodgorički dnevnik Pobjeda.
PODGORICA, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Novi crnogorski ministar vanjskih poslova Miodrag Vlahović izjavio je da sumnje u neovisnost Crne Gore nisu izravno vezane uz samu Crnu Goru, već uz neke neriješene probleme regije, a to je ponajprije Kosovo, piše u utorak podgorički dnevnik Pobjeda.

"U Bruxellesu procjenjuju da je to iznimno osjetljivo i kompleksno pitanje, koje još nije zrelo za konačna rješenja. Kosovo je neka vrsta brane da se stvari dogotove i definiraju odnosi na zapadnom Balkanu", rekao je Vlahović za dnevni list.

Dodao je da su "i Srbija i Crna Gora u nekoj vrsti ovisnog položaja u odnosu na Kosovo".

"Zbog toga postoje otpori i sumnje u rješavanju crnogorskog državnog problema, kazao je on misleći pritom na definiranje pune državne samostalnosti.

Po njegovu mišljenju upravo su zbog toga u zadnje vrijeme očiti procesi određene erozije projekta nezavisnosti (Crne Gore).

"Crna Gora je pritisnuta mnogim unutrašnjim problemima, pogotovo na socijalnom i ekonomskom planu, i pod pritiskom je i iznutra i izvana, zbog mogućnosti da sama odlučuje o državnopravnom statusu", rekao je Vlahović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora mora biti otvorena za strana ulaganja te iskoristiti sve šanse za ekonomsku, tehničku i drugu podršku europskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država.

Mora se dokazati da je Crna Gora samoodrživ sustav koji ima razvojne perspektive, zaključio je Vlahović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙