FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: ZBOG POŽARA NA VISU KAZNENE PRIJAVE PROTIV ODGOVORNIH u HEP-u

SPLIT, 12. kolovoza 2004. (Hina) - Protiv dviju odgovornih osoba viškogpogona HEP-a policija je podnijela kaznene prijave jer jekriminalističkom obradbom utvrđena osnovana sumnja da nisu uklonilineispravnosti na elektromreži, izazvaši požar u kojemu je 21. srpnjaizgorjelo oko 30 hektara uglavnom poljoprivrednih površina, čime jenanesena šteta od oko 450 tisuća kuna.
SPLIT, 12. kolovoza 2004. (Hina) - Protiv dviju odgovornih osoba viškog pogona HEP-a policija je podnijela kaznene prijave jer je kriminalističkom obradbom utvrđena osnovana sumnja da nisu uklonili neispravnosti na elektromreži, izazvaši požar u kojemu je 21. srpnja izgorjelo oko 30 hektara uglavnom poljoprivrednih površina, čime je nanesena šteta od oko 450 tisuća kuna.

Prijavljeni su I. D. (49) i N. M. (48) iz grada Visa koji su osumnjičeni da nisu uklonili neispravnosti na dijelu visokonaponske i niskonaponske elektromreže na otoku Visu zbog čega je izbio požar na predjelu Zaglavu u kojemu je izgorjelo pet tisuća trsova vinove loze, 20 stabala maslina, 45 stabala bresaka i marelica te borova šuma.

Policija je dva dana nakon požara izvijestila kako je očevidom utvrđeno da je vatra planula zbog iskrenja u spoju vodiča dalekovoda sa žicama niskonaponske mreže, a da je taj drveni stup, nosač dalekovoda, oštećen u prijašnjem manjem požaru 9. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙