FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAJKA POGINULOG VOJNIKA TVRDI DA ZAMJENIK BRITANSKOG PREMIJERA "PRIČA GLUPOSTI"

LONDON, 19. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Majka britanskog vojnikaubijenog u Iraku početkom ove godine prekinula je u četvrtak naglosastanak sa zamjenikom britanskog premijera Johnom Prescottom,optuživši ga da "priča gluposti".
LONDON, 19. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Majka britanskog vojnika ubijenog u Iraku početkom ove godine prekinula je u četvrtak naglo sastanak sa zamjenikom britanskog premijera Johnom Prescottom, optuživši ga da "priča gluposti".

Rose Gentle, majka Gordona Gentlea koji je poginuo kada se u Basri 28. lipnja aktivirala bomba na cesti, posjetila je Downing Street kako bi predala pismo premijeru Tonyju Blairu.

Rose Gentle u pratnji svoje kćeri Maxine (14) stigla je u sjedište vlade ispunjena gnjevom jer je pismo s izrazima sućuti od Blaira stiglo tek ovaj tjedan nakon što je objavila da namjerava osobno posjetiti Downing Street i kazati sve što misli.

Obitelj Gentle tvrdi da je njihov sin poslan u opasnu situaciju nakon minimalne obuke i iskustva.

Rose Gentle je bila iznenađena kada je pozvana na razgovor s Prescottom, no ubrzo je prekinula sastanak. "Ispričao se zbog kašnjenja pisma te je rekao da ne zna zašto sam ga primila tek sada", kazala je novinarima.

Kako je rekla, zatražila je sastanak s Blairom. "Onda sam izašla, pričao je gluposti".

Također se osvrnula na sadržaj Blairovog pisma u koje se pohvaljuje rad britanskih vojnika u Iraku.

"Vojnici ne bi trebali više biti tamo i vrijeme je da ih vratimo kući", kazala je Rose Gentle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙