FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUDAC LOZINA: MINISTRICA ŠKARE-OŽBOLT I MEĐUNARODNA ZAJEDNICA UTJECALe NA odluku VRHOVNog SUDa

SPLIT, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjedatelj peteročlanog Sudskogvijeća Županijskog suda u Splitu sudac Slavko Lozina, koje je 20.studenoga 2002. jednoglasnom odlukom oslobodilo osmoricu bivših vojnihpolicajaca optužaba za ratni zločin u zatvoru u splitskoj Lori,izjavio je danas da je na odluku Vrhovnog suda o ukinuću oslobađajućepresude "utjecalo ponašanje ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt,OESS-a, Foreign Officea i State Departmenta".
SPLIT, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjedatelj peteročlanog Sudskog vijeća Županijskog suda u Splitu sudac Slavko Lozina, koje je 20. studenoga 2002. jednoglasnom odlukom oslobodilo osmoricu bivših vojnih policajaca optužaba za ratni zločin u zatvoru u splitskoj Lori, izjavio je danas da je na odluku Vrhovnog suda o ukinuću oslobađajuće presude "utjecalo ponašanje ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt, OESS-a, Foreign Officea i State Departmenta".

"Žalosno je da oni koji moraju štititi dostojanstvo suda, a riječ je o ministrici Škare-Ožbolt, to ne čine. Još kao saborska zastupnica DC-a Škare-Ožbolt je govorila kako sam pristran i ispolitiziran sudac, a kao ministrica pravosuđa davala je izjave o slučaju Lora ne bi li se tako dodvorila međunarodnoj zajednici. Žalosno je također što u samostalnoj Hrvatskoj jedan OESS plješće svakoj odluci Vrhovnog suda kojom se ukida prvostupanjska presuda", kazao je Lozina.

Ustvrdio je kako je unatoč velikim pritiscima kojima je bio izvrgnut u slučaju Lora profesionalno obavio taj posao i da je na to ponosan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙