FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: HRVATSKA - ISLAND 34:30 (ŠIRA VERZIJA)

ATENA, 14. kolovoza (Hina) - Hrvatska rukometna reprezentacijaotvorila je nastup na Olimpijskim igrama u Ateni pobjedom. U dvobojuprvog kola A skupine Hrvatska je pobijedila Island 34:30 (16:12).
ATENA, 14. kolovoza (Hina) - Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je nastup na Olimpijskim igrama u Ateni pobjedom. U dvoboju prvog kola A skupine Hrvatska je pobijedila Island 34:30 (16:12).

HRVATSKA: Šola, Losert, Dominiković, Vuković, Metličić 8, Balić 3, Vori 6, Lacković 2, Špoljarić, Kaleb 5, Goluža 1 (1), Zrnić, Džomba 5 (1), Šprem 4

ISLAND: Eradze, Hrafnkelsson, Andersson, Jonsson 2, S.Sigurdsson 5, D.Sigurdsson 1, Gylafson, G.Sigurdsson 7, Gudjonsson 1, Stefansson 8, , Sigtryggsson, Hallgrimsson, Garcia 5, Gunnarsson 1

ISKLJUČENJA: HRVATSKA 18 minuta, Island 16 minuta

SEDMERCI: HRVATSKA 2 (2), Island 4 (2)

CRVENI KARTON: Hallgrimsson (34)

Aktualni svjetski prvaci i bivši olimpijski pobjednici odlično su započeli Igre u Ateni. U dvoboju prvog kola odabranici Line Červara pobijedili su Island. Uoči dvoboja naši su rukometaši s mnogo respekta govorili o četvrtoplasiranoj reprezentaciji s EP-a u Švedskoj, te jedinom skandinavskom vrstom na rukometnom turniru. No, osim početne nervoze, naši su igrači potpuno dominirali i potpuno zasluženo su upisali pobjedu.

Hrvatska je loše otvorila dvoboj. Zapucali smo prva četiri napada, od kojih su dva bila s igračem više, no srećom niti Islanđani nisu bili bolje. U tom periodu postigli su tek jedan pogodak. Kako je utakmica odmicala tako je igra hrvatske vrste bila bolja. Island se držao do sredine prvog poluvremena, a potom su naši pobjegli na dva, a potom na tri razlike. U pojedinim trenucima imali smo i pet razlike, a poluvrijeme je završilo rezultatom 16:12. Losret je sakupio osam obrana, dok su Metličić i Vori postigli po četiri pogotka. Island je drugo poluvrijeme otvorio s dva pogotka. No, svjetski prvaci brzo su se pribrali i mirno održavali tri-četiri razlike. Sredinom nastavka Island je priprijetio serijom 3:0 (24:21), no Šprem je zaustavio nalet suparnika. Drugi crni period hrvatska vrsta imala je u samoj završnici kada je Island serijom 4:0 smanjio rezultat na 30:28, no Vori i Šprem vratili su na +4 i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. U drugom poluvremenu branio je Šola i prikupio je devet obrana. Metličić je na koncu upisao 8, a Vori 6 pogodaka. Kaleb i Džomba ubacili su pet pogodaka. Kod Islanđana prvi strijelac je bio Olafur Stefansson sa osam pogodaka, dok su vratari Eradze i Hrafnkelsson sakupili tek pet obrana.

U dvoboju drugog kola hrvatski rukometaši igrat će protiv Slovenije u ponedjeljak u 10.30 sati po hrvatskom vremenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙