FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP: policija se pripremila za provedbu novog zakona o sigurnosti na cestama čija primjena počinje u ponoć

ZAGREB, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Ministarstvo unutrašnjih poslova(MUP) danas je ponovo upozorilo vozače i sudionike u prometu da odponoći počinje prijemna novog Zakona o sigurnosti na cestama koji jeznatno stroži u odnosu na predhodni i pozvala vozače da poštujuprometne propise.
ZAGREB, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) danas je ponovo upozorilo vozače i sudionike u prometu da od ponoći počinje prijemna novog Zakona o sigurnosti na cestama koji je znatno stroži u odnosu na predhodni i pozvala vozače da poštuju prometne propise.

Policija se pripremila i opremila za provedbu novog zakona i od ponoći će ga početi provoditi, bez procesa prilagodbe, najavio je Rajko Horvat, načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa. Ponovio je već više puta u medijima isticane strože odredbe tog zakona koji zabranjuju bilo kakvu koncentraciju alkohola u krvi, upotrebu mobilnih telefona za vrijeme vožnje bez tzv. "hands free" uređaja te obaveznu vožnju s upaljenim svjetlima i danju. Osim toga kažnjavat će se i korištenje uređaja za ometanje policijskih radara. Naglasio je i da će do kraja godine svi prometni policajaci biti osposobljeni za provedbu tog zakona pa i odredaba o testiranju vozača na droge.

Iako su odredbe zakona stroge, a posebice dio koji se odnosi na zabranu upravljanja vozilima s i najmanjom koncentracijom alkohola, Horvat je rekao da je počeo pokazivati pozitivne rezultate i prije stupanja na snagu, a što se vidi i po smanjenom broju poginulih na cestama u srpnju i kolovozu.

Zakon nije protiv vozača niti u cilju punjenja proračuna već u cilju zaštite sudionika u prometu i njihove imovine, naglsio je Horvat

Iz MUP-a poručuju da će vozači koji će možda pokušati podmiti policajce biti strogo sankcionirani kao i policajci koji bi se možda dali podmiti. O tome će brigu voditi unutarnja kontrola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙