FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: KENTERIS I THANOU POVUKLI SE S IGARA

ATENA, 18. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Olimpijski pobjednik izSydneya na 200 metara Grk Costas Kenteris, koji se našao u središtudopinškog skandala, povukao se s Igara u srijedu "zbog osjećajaodgovornosti".
ATENA, 18. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Olimpijski pobjednik iz Sydneya na 200 metara Grk Costas Kenteris, koji se našao u središtu dopinškog skandala, povukao se s Igara u srijedu "zbog osjećaja odgovornosti".

Njegova partnerica s treninga Katerina Thanou, osvajačica srebrne medalje na 100 metara u Sydneyu, kazala je nakon današnjeg saslušanja pred Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO), da i ona odustaje od natjecanja u Ateni.

"Zbog osjećaja odgovornosti i nacionalnog interesa i ja se povlačim s Olimpijskih igara", kazao je Kenteris novinarima.

Thanou je izjavila: "Neću sudjelovati na Igrama. Neću se utrkivati. Predala sam svoju akreditaciju MOO-u".

"Nepokolebljiv sam, nisam obaviješten da dođem u Olimpijsko selo na doping test. Tijekom prošlih godina obavio sam više od 30 testiranja bez problema", kazao je Kenteris, objašnjavajuči zašto je propustio prošlotjedno testiranje.

"Moja zemlja organizira Olimpijske igre nakon 180 godina. S punim osjećajem za odgovornost povlačim se s Igara", kazao je Kenteris i dodao da da prekida suradnju s trenerom Christosom Tzekosom.

Kenteris, čije je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2000. godine bilo iznenađenje, trebao je zapaliti Olimpijski plamen na otvaranju prošli petak.

On i Thanou nisu se u četvrtak pojavili na doping testiranju u olimpijskom selu. Kasnije su izjavili da su doživjeli nesreću motociklom i prijavili se u bolnicu iz koje su izašli u utorak. U nesreći nije sudjelovalo niti jedno drugo vozilo, niti je policija uspjela naći nekog svjedoka tog događaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙