FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: MULABEGOVIĆ I ELKASOVIĆ BACAJU KUGLU U OLIMPIJI

ZAGREB, 16. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatska će biti jedna od rijetkihzamalja, a Ivan Ivančić sigurno jedini trener, koji će u srijedu, 18.kolovoza, u drevnoj Olympiji, u kojoj će se nakon 2780 godina održatinatjecanje u jednoj sportskoj disciplini - bacanju kugle, imati dvanatjecatelja.
ZAGREB, 16. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatska će biti jedna od rijetkih zamalja, a Ivan Ivančić sigurno jedini trener, koji će u srijedu, 18. kolovoza, u drevnoj Olympiji, u kojoj će se nakon 2780 godina održati natjecanje u jednoj sportskoj disciplini - bacanju kugle, imati dva natjecatelja.

Bit će to Nedžad Mulabegović i Eldis Elkasović, koji će kroz kvalifikacije, koje započinju u 9 sati ujutro, pokušati izboriti finale koje je u 16.30 sati. Proglašenje pobjednika biti 20. kolovoza na Olimpijskom stadionu u Ateni.

Organizatori su odlučili bacanje kugle, kao jedinu atletsku disciplinu, s Olimpijskog stadiona prebaciti u drevnu Olimpiju, gdje su 776. godine prije Krista održane prve Olimpijske igre.

Kako bi taj jedinstveni prostor za povijest naše civilizacije sačuvali od devastacije, na borilištu koje je izvorno kao u antičko doba, unijeti će se samo neophodni mjerni instrumenti.

Gledatelji, kojih ne smije biti više od 15.000, sjedit će ili stajati na travi oko stadiona kao i samo 200 posebno akreditiranih novinara.

Prijenos natjecanja raditi će se s TV-kamerama "iz ruke" bez fiksnih postolja tako da ničim neće biti narušena izvornost objekta u kojem je rođen olimpizam.

Nastupom kuglačica nakon 2780 godina bit će prekršeno jedno od temeljnih pravila antičkih Olimpijskih igara, jer će se u Olympiji natjecati i žene, kojima je u staro doba bilo zabranjeno i gledanje natjecanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙