FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: BRAĆA SKELIN OSVOJILA SREBRO U DVOJCU BEZ KORMILARA

ATENA, 21. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski veslači braća Siniša iNikša Skelin osvojili su srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara na OIu Ateni.
ATENA, 21. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski veslači braća Siniša i Nikša Skelin osvojili su srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara na OI u Ateni.

Hrvatska posada je na svim prolazima, na 500, 1.000 i 1.500 metara, bila druga. Na prolazu na 500 metara najbliži pratitelji bili su im Nijemci, na polovici staze prijetila im je posada Srbije i Crne Gore, a nakon 1.500 metara bilo je jasno da će o medaljama odlučivati vodeći Australci, te hrvatska i južnoafrička posada. Južnoafrikanci, koji su poznati po odličnom finišu, vodili su sa Skelinima do kraja utrke veliku borbu za srebro. No, hrvatska je posada uspjela odbiti sve napade Južnoafrikanaca.

Na kraju zlato je pripalo svjetskim prvacima Australcima Ginnu i Tomkinsu. Braća Skelin osvojila su srebro, zaostavši za Australcima sekundu i 88 stotinki. Bronca odlazi u Južnoafričku Republiku, koja je za 76 stotinki bila sporija od hrvatske posade.

Braći Skelin je ovo druga olimpijska medalja, nakon što su u Sydneyu bili članovi brončanog osmerca. Hrvatska se, pak, nakon bronce Pešalova, srebra Draganje i bronce Ančića i Ljubičića, domogla četvrte medalje.

MUŠKARCI, DVOJAC BEZ, FINALE:

1. Drew Ginn/James Tomkins (Aus) 6:30.76

2. Siniša Skelin/Nikša Skelin (Hrv) 6:32.64

3. Donovan Cech/Ramon Di Clemente (JAR) 6:33.40

4. Nathan Twaddle/George Bridgewater (NZL) 6:34.24

5. Nikola Stojic/Mladen Stegic (SCG) 6:39.74

6. Tobias Kuehne/Jan Herzog (Nje) 6:46.50

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙