FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U JUŽNOJ OSETIJI NAPADNUT KONVOJ S GRUZIJSKIM PREMIJEROM

TBILISI, 13. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Gruzijski premijer ZurabZhvania rekao je u petak da je tijekom posjeta separatističkoj regijiJužnoj Osetiji njegov konvoj bio napadnut.
TBILISI, 13. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Gruzijski premijer Zurab Zhvania rekao je u petak da je tijekom posjeta separatističkoj regiji Južnoj Osetiji njegov konvoj bio napadnut.

U pucnjavi nitko nije ozlijeđen, rekao je Zhvania za gruzijsku televiziju. "Svi su znali kojim ću putem ići i svi su znali kako moj konvoj izgleda, no ipak su zapucali", rekao je gruzijski premijer, ne precizirajući tko ga je napao.

Predsjednica parlamenta Nino Burdzhanadze za napad je odmah okrivila separatiste i ruske mirovne snage, razmještene u regiji temeljem sporazuma kojim su okončani krvavi sukobi 1992. godine. "Ovo će imati velik međunarodni značaj i odmazda će uslijediti", rekla je.

Zapovjednik ruskih mirovnih snaga i vođa separatista Eduard Kokoity opovrgnuli su umiješanost u napad.

Spor između separatističkih vlasti Južne Osetije i središnje gruzijske vlade postao je posljednjih dana nasilan. U četvrtak je poginulo troje ljudi, a još troje je ozlijeđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙