FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUKOB U JUŽNOJ OSETIJI: ČETIRI GRUZIJSKA VOJNIKA UBIJENA, DVADESETAK RANJENIH

TBILISI, 12. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Najmanje su četiri gruzijskavojnika poginula, a dvadesetak je osoba ranjeno u sporadičnoj vatrikoja se nastavila i u četvrtak ujutro u južnoj Osetiji nakon sukobatijekom noći između gruzijskih snaga i osetijskih separatista.
TBILISI, 12. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Najmanje su četiri gruzijska vojnika poginula, a dvadesetak je osoba ranjeno u sporadičnoj vatri koja se nastavila i u četvrtak ujutro u južnoj Osetiji nakon sukoba tijekom noći između gruzijskih snaga i osetijskih separatista.

Ti sukobi, za koje službeni Tbilisi i glavni osjetijski grad Tskhinvali odbacuju odgovornost, sve su žešći i ovo su prve žrtve od obnavljanja napetosti u svibnju.

Moskva koja ima službenu ulogu arbitra između Tbilisija i Tskhinvalija upozorila je u četvrtak dvije strane na situaciju koja "u svakom trenutku može eskalirati i dovesti do katastrofalnih posljedica".

Gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili je u četvrtak upozorio na "etničko čišćenje" i na "humanitarnu katastrofu" koja prijeti gruzijskom stanovništvu u južnoj Osetiji.

"Ne smijemo dopustiti etničko čišćenje gruzijskog stanovništva i humanitarnu katastrofu u toj regiji", rekao je Sakašvili.

On je gruzijskoj vladi postavio dva zadatka: "ne dopustiti obnavljanje krijumčarenja preko teritorija južne Osetije koje će ubiti gruzijsku ekonomiju i ne dopustiti vanjskim snagama da uvuku Gruziju u sukob većih razmjera".

Gruzijske snage u svojima redovima broje četiri poginula vojnika i sedam ranjenih, kazao je za agenciju France Presse glasnogovornik gruzijskog ministarstva unutarnjih poslova Gouram Donadze.

U sukobima je ranjeno 17 osoba s osetijske strane, posebice civila u Tskhinavliju i u nekoliko osetijskih sela gdje je pogođeno više kuća, kazala je za radio Eho Moskve glasnogovornica osetijskih vlasti Irina Gaglojeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙