FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno odvjetništvo u Dubrovniku uložilo žalbu na odluku suda o puštanju Stipe Gabrića Jamba iz pritvora

ZAGREB, 18. kolovoza 2004. (Hina) - Zamjenik glavnoga državnogodvjetnika Dragan Novosel izvijestio je danas da je Županijsko državnoodvjetništvo u Dubrovniku uložilo jučer žalbu na odluku istražnogsuca Županijskog suda u Dubrovniku, kojom je iz pritvora pušen bivšigradonačelnik Metkovića, Stipe Gabrić Jambo, a kojeg Državnoodvjetništvo sumnjići za zlouporabu poslovanja, položaja i ovlasti teza prijevaru u gospodarskom poslovanju.
ZAGREB, 18. kolovoza 2004. (Hina) - Zamjenik glavnoga državnog odvjetnika Dragan Novosel izvijestio je danas da je Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku uložilo jučer žalbu na odluku istražnog suca Županijskog suda u Dubrovniku, kojom je iz pritvora pušen bivši gradonačelnik Metkovića, Stipe Gabrić Jambo, a kojeg Državno odvjetništvo sumnjići za zlouporabu poslovanja, položaja i ovlasti te za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Žalba je uložena i o njoj će odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku ali nema roka u kojem izvanraspravno vijeće treba donijeti tu odluku, rekao je Novosel u telefonskoj izjavi Hini.

Inače, prošli petak, 13. kolovoza, policija je - nakon podizanja kaznene prijave a nakon što ga nije našla na njegovoj adresi - raspisala potjernicu za Stipom Gabrićem.

Gabrić se kasnije putem medija javio iz Crne Gore, iz Budve, a u ponedjeljak se prijavio policiji i sudu u Dubrovniku. Nakon iskaza istražnom sucu Županijskog u suda u Dubrovniku Stipe Gabrić pušten je jer je sudac odlučio da nema osnova za njegovo pritvaranje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙