FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRAD ZADAR ĆE UČINITI SVE kako bi SPASIo "MARASKu"

ZADAR, 13. kolovoza 2004. (Hina) - Zadarska gradonačelnica idogradonačelnik Ana Lovrin i dr. Živko Kolega primili su danaspredstavnike Sindikata, Radničkog vijeća i Udruge malih dioničara"Maraske".
ZADAR, 13. kolovoza 2004. (Hina) - Zadarska gradonačelnica i dogradonačelnik Ana Lovrin i dr. Živko Kolega primili su danas predstavnike Sindikata, Radničkog vijeća i Udruge malih dioničara "Maraske".

Predstavnici "Maraske" prenijeli su gradskim dužnosnicima zabrinutost zbog novoga prostornog plana, koji se najavljuje, i po kojemu bi "Maraska" svoje pogone trebala preseliti sa sadašnjeg mjesta u središtu grada na novo izvan grada.

Zaposlenici strahuju da će premještanje pogona izazvati bitno smanjenje njihova broja.

Osim toga, izvijestili su da je u zadnje tri godine, kad je vlasnik "Maraske" bio Walter Wolf, tvrtka pala na najniže grane u svojoj povijesti. Po njihovim riječima "Maraska" je simbol grada Zadra i ne smije se dopustiti da propadne.

Gradonačelnica Ana Lovrin i dogradonačelnik dr. Živko Kolega su rekli da će, iako se ne mogu miješati u poslovnu politiku vlasnika a to je Hypo banka, učiniti sve kako bi se proizvodnja održala u sadašnjem obujmu.

Grad Zadar neće prihvatiti detaljni prostorni plan sve dok premještanjem pogona ne bude jasno da će i sadašnja proizvodnja i broj zaposlenika ostati jednaki, rekla je gradonačelnica Lovrin.

Grad Zadar, ponovila je, učinit će sve da pomogne "Maraski".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙