FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PPK VALPOVO U PRVOM POLUGODIŠTU OSTVARIO GUBITAK OD 13,2 MILIJUNA KUNA

VALPOVO/ZAGREB, 12. kolovoza 2004. (Hina) - Poljoprivredno-prehrambenikombinat (PPK) Valpovo prvo je ovogodišnje polugodište završio sgubitkom od 13,2 milijuna kuna ili 28,21 posto većim gubitkom nego uistom razdoblju prošle godine.
VALPOVO/ZAGREB, 12. kolovoza 2004. (Hina) - Poljoprivredno-prehrambeni kombinat (PPK) Valpovo prvo je ovogodišnje polugodište završio s gubitkom od 13,2 milijuna kuna ili 28,21 posto većim gubitkom nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupni su prihodi Valpova u prvih šest mjeseci ove godine bili 70,70 milijuna kuna, što je 21,05 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Prihodi od prodaje u inozemstvu smanjeni su za 30,85 posto na 2,9 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u zemlji za 21,06 posto na 61,86 milijuna kuna u odnosu na lani.

Tvrtka je uspjela smanjiti ukupne rashode za 15,97 posto na 83,91 milijun kuna.

U upravi ističu da su najveći utjecaj na poslovanje imale indirektne štete od prošlogodišnje suše poput nedostatka vlastitih sirovina, te okolnosti vezane uz vlasničke odnose. Napominju da su vlasnički problemi vratili tvrtku nekoliko godina unazad i povećali operativne i ostale troškove zbog visokog udjela administrativno-sudskih i odvjetničkih troškova.

Iz Valpova napominju da im je likvidnost naručena zbog osmomjesečne blokade uvjetovane vlasničkim problemima. Naglašavaju da se dogodila značajna promjena vlasničke strukture kada je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) otkupio dionice tvrtke od Novocommercea. Te dionice sada se prodaju na burzi po cijeni od 200 kuna za dionicu, a u tvrtki očekuju da će se poslije 19. kolovoza njihova cijena spustiti na 111 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙