FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: SCG I KUBANKE BRANE ODBOJKAŠKE NASLOVE IZ SYDNEYA

ATENA, 27. srpnja (Hina/dpa) - Odbojkaški turniri tradicionalno su međunajatraktivnijim događajima na Olimpijskim igrama, a tako bi trebalobiti i u Ateni.
ATENA, 27. srpnja (Hina/dpa) - Odbojkaški turniri tradicionalno su među najatraktivnijim događajima na Olimpijskim igrama, a tako bi trebalo biti i u Ateni.

Posebno zanimljiv bit će muški turnir gdje se čak pet reprezentacija s pravom nada naslovu olimpijskog pobjednika. Naslov iz Sydneya branit će Srbija i Crna Gora koja je imala veliku sreću već i pri ždrijebanju skupina. Jer, svrsani su u lakšu skupinu A s Poljskom, Argentinom, Francuskom, Tunisom i Grčkom, dok će u skupini B igrati aktualni svjetski prvak Brazil, Italija, Rusija, SAD, Nizozemska i Australija.

Reprezentaciju SCG ka obrani naslova predvodit će braća Nikola i Vladimir Grbić, dok će Brazil ka novom velikom trijumfu ponovno nositi Giovane i Sergio, koji su najzaslužniji što je ova južnoamerička zemlja prošle godine osvojila naslov prvaka svijeta, te Svjetsku ligu.

Talijani, trostruki svjetski prvaci iz 90-ih, na posljednjim dvjema Igrama bili su veliki favoriti, ali 1996. u Atlanti su izgubili finale protiv Nizozemske iako su imali meč-loptu, dok su prije četiri godine u Sydneyu zaustavljeni u polufinalu protiv Jugoslavije. Sada se nadaju boljoj sreći.

Kada je ženski turnir u pitanju, tada je glavno pitanje može li Kuba i po četvrti put zaredom uzeti zlato. Prije četiri godine Kubanke su u finalu okrenule zaostatak od 0-2 u setovima protiv Ruskinja, a u Ateni ih očekuje velika borba od samoga starta. Već u skupini će se ogledati s Kinom i SAD-om, reprezentacijama koje trenutačno drže prve dvije pozicije na svjetskoj ljestvici.

Osim Kineskinja i Amerikanki, i Brazilke vjeruju kako mogu prekinuti niz zlatnih medalja Kubanki.

U skupini A turnira odbojkašica igrat će Brazil, Japan, Grčka, Kenija, Italija i Južna Koreja, dok će u skupini B biti Kuba, SAD. Kina, Rusija, Njemačka i Dominikanska Republika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙