FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: NIKOS GALIS PRVI FAVORIT ZA POSLJEDNJEG NOSITELJA OLIMPIJSKE BAKLJE

ATENA, 6. kolovoza (Hina/Reuters) - Legendarni grčki košarkaš NikosGalis ima najveće izglede da bude osoba koja će upaliti olimpijskiplamen na otvaranju Olimpijskih igara u Ateni 13. kolovoza.
ATENA, 6. kolovoza (Hina/Reuters) - Legendarni grčki košarkaš Nikos Galis ima najveće izglede da bude osoba koja će upaliti olimpijski plamen na otvaranju Olimpijskih igara u Ateni 13. kolovoza.

Galis si je osigurao nedodirljiv status u Grčkoj 1987. godine kada je predvodio košarkašku reprezentaciju te zemlje do zlatne medalje na Eurobasketu održanom upravo u Ateni.

Organizatori još uvijek taje ime posljednjeg nositelja olimpijskog plamena, a uz Galisa u konkurenciji su još sprinter Kostas Kenteris i dizač utega Pyrros Dimas.

Za razliku od Kenterisa i Dimasa, Galis nikada nije nastupio na Olimpijskim igrama, te bi mu čast da upali olimpijski plamen bila kakva-takva utjeha za taj propust u karijeri.

Na posljednjim dvjema Ljetnim igrama u Atlanti 1996. i Sydneyu 2000. godine olimpijski plamen palili su Muhammad Ali i Cathy Freeman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙