FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI TENIS: TENISAČICE BOJKOTIRAJU ATENU ZBOG NIJEMICA?

TORONTO, 5. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Najbolje tenisačice svijetamogle bi bojkotirati Olimpijske igre u Ateni ukoliko Njemačkiolimpijski odbor ne dopusti nastup u Ateni Anci Barni i MarleneWeingaertner, tvrdi list Globe and Mail.
TORONTO, 5. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Najbolje tenisačice svijeta mogle bi bojkotirati Olimpijske igre u Ateni ukoliko Njemački olimpijski odbor ne dopusti nastup u Ateni Anci Barni i Marlene Weingaertner, tvrdi list Globe and Mail.

Na navodnom neslužbenom sastanku u Montreal, tenisačice su odlučile reagirati na odluku Njemačkog olimpijskog odbora da u Atenu ne putuju dvije najbolje njemačke tenisačice unatoč činjenici da su to pravo ostvarile plasmanom na WTA ljestvici. Barna je 46., a Weingaertner 52. na toj ljestvici, a na Olimpijskim igrama pravo nastupa ima prvih 56 na ljestvici, no Njemački olimpijski odbor ima druge kriterije - plasman u polufinale jednog Grand Slam turnira ili finale turnira iz najveće kategorije Tier I, što nema nijedna od njih.

Mislim da postoji realna šansa za bojkot, kazala je francuska tenisačica Nathalie Dechy, dok je u izvršni direktor WTA Toura Larry doputovao Montreal u pokušaju da smiri igračice i spriječi bojkot.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙