FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biciklistički pohod njemačkih biciklista do Vinkovaca

VINKOVCI, 6. kolovoza 2004. (Hina) - Na središnji vinkovački gradskiTrg bana Josipa Šokčevića 10. kolovoza navečer stići će skupina od 31biciklista iz njemačkog okruga Emmendingena, koji su na put dugačakgotovo 1300 kilometara od grada Kenzingena do Vinkovaca pošli 31.srpnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo uvinkovačkoj gradskoj upravi.
VINKOVCI, 6. kolovoza 2004. (Hina) - Na središnji vinkovački gradski Trg bana Josipa Šokčevića 10. kolovoza navečer stići će skupina od 31 biciklista iz njemačkog okruga Emmendingena, koji su na put dugačak gotovo 1300 kilometara od grada Kenzingena do Vinkovaca pošli 31. srpnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u vinkovačkoj gradskoj upravi.

Bicikliste predvodi gradonačelnik grada Kenzingena Matthias Guderjan, kazao je vinkovački gradonačelnik dr. Mladen Karlić, dodavši kako se biciklistički pohod organizira u znak potvrde prijateljstva tih dvaju gradova i zajedničke želje da potvrde pripadnost ujedinjenoj Europi.

Karlić je podsjetio kako je suradnja Vinkovaca i okruga Emmendingena u Njemačkoj počela još 1991. u vrijeme srpske agresije na Hrvatsku, kad je u Emmendingenu privremeno boravilo oko 150 vinkovačke djece. Ta se suradnja danas proširila na gospodarsku, kulturnu i športsku, dodao je Karlić.

U gradskoj se upravi nadaju kako će dočeku biciklista u Vinkovcima, gdje će im na središnjem trgu biti priređen bogat kulturni program, nazočiti predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva europskih integracija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙