FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČAČIĆ: POZDRAVLJAMO ODLUKU O BECHTELU, ALI VLADA JE SAZRELA ZA OSTAVKU

ZAGREB, 4. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-ai saborskog Odbora za pomorstvo, promet i veze Radimir Čačić pozdravioje danas Vladinu odluku da gradnju autoceste Dugopolje - Šestanovac nepovjeri Bechtelu bez natječaja, ali je ustvrdio da je Vlada zbog "togslučaja sazrela za ostavku".
ZAGREB, 4. kolovoza 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i saborskog Odbora za pomorstvo, promet i veze Radimir Čačić pozdravio je danas Vladinu odluku da gradnju autoceste Dugopolje - Šestanovac ne povjeri Bechtelu bez natječaja, ali je ustvrdio da je Vlada zbog "tog slučaja sazrela za ostavku".

"Vlada je odluku donijela pod snažnim pritiskom javnosti kojoj zahvaljujemo, a posebno predsjedniku Stjepanu Mesiću, što je svojim stajalištem bitno pridonio da se ta afera razotkrije", rekao je Čačić na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da je Vlada "tim činom priznala da je od prvog dana podmetala javnosti, tvrdeći kako ima nasljeđene obveze". "Za te laži mora se utvrditi odgovornost i HNS će u Hrvatskom saboru zatražiti istragu, jer je riječ o poslu od čak dvije milijarde kuna, koji se htio bez natječaja dodijeliti Bechtelu", rekao je.

Dodao je kako je "afera Bechtel u cijelost razotkrila Vladu i diskvalificirala je". "Istina, snažnim pritiskom javnosti, a tu je udjela imao i HNS, uspjeli smo razotkriti afere 'Sunčani Hvar' i 'Bechtel', a pitanje je koliko je takvih poslova sklopljeno a javnosti se nisu vidjeli", kazao je Čačić.

Bivši je ministar rekao kako "upozorava Vladu da će pomno pratiti natječaj za nastavak gradnje autoceste prema Dubrovniku".

Na novinarsko pitanje Čačić je kazao kako uopće nema opasnosti da Bechtel traži odštetu od Hrvatske zbog toga što posao kojemu se nadao ide na natječaj. "Imam i pravne podatke o dogovoru s Bechtelom i to nije prijeporno, to je pravna činjenica i nikakvu odštetu Bechtel ne može tražiti niti ima ikakvo pravo na to", kazao je Čačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙