FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI KOŠARKA: SAD IZGUBIO OD TALIJANA

KOELN, 4. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Američka olimpijskakošarkaška reprezentacija doživjela je senzacionalni poraz od Italije95:78 u pripremnoj utakmici u njemačkom Koelnu.
KOELN, 4. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Američka olimpijska košarkaška reprezentacija doživjela je senzacionalni poraz od Italije 95:78 u pripremnoj utakmici u njemačkom Koelnu.

Talijani su Amerikancima nanijeli najteži poraz od 1992., otkad se reprezentacija sastoji od NBA košarkaša, a sada je jasno da se ova reprezentacija nikako ne može zvati "Dream Teamom" poput svojih prethodnika.

"Nadam se da je sada u Americi svima jasno da i ostali znaju igrati košarku, te da će nam u Ateni biti užasno teško doći do zlata. Možda smo Talijane i podcijenili, no oni su odigrali odlično pod oba koša i dali nam pravu lekciju", kazao je američki izbornik Larry Brown, kome su nastup u Ateni otkazale zvijezde poput Kobea Bryanta, Kevin Garnett, Tracy McGrady, Vince Carter, Karl Malone i Shaq O'Neal.

Ameriikanci su sinoć u prepunoj dvorani u Koelnu pogodili tek 16 od 29 slobodnih bacanja, te 4 od 13 pokušaja trica, dok su Talijani pogodili čak 15 trica.

U srijedu Amerikanci igraju drugi pripremni dvoboj i to protiv Njemačke.

Košarkaši SAD-a osvojili su 14 od ukupno 16 olimpijskih turnira, a u povijesti Olimpijskih igara dobili su 109 susreta, a izgubili tek dva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙