FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OLIMPIJADA: OTVORENO OLIMPIJSKO SELO

ATENA, 30. srpnja 2004. (Hina/DPA) - Dva tjedna prije početkaOlimpijskih igara u Ateni je svečano otvoreno Olimpijsko selo u kojemće boraviti 10.500 sportaša i oko 5.500 trenera i dužnosnika.
ATENA, 30. srpnja 2004. (Hina/DPA) - Dva tjedna prije početka Olimpijskih igara u Ateni je svečano otvoreno Olimpijsko selo u kojem će boraviti 10.500 sportaša i oko 5.500 trenera i dužnosnika.

O stanovnicima Olimpijskog sela brinut će se oko 11.000 Grka, spremat će se više od 60.000 obroka na dan, a sportaši će na raspolaganju imati vrhunsku ambulantu, brojne prodavaonice, sportske terene i ogromni internet cafe.

Prema riječima dopredsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha atensko Selo je najbolje i najfunkcionalnije od svih dosadašnjih.

Selo se nalazi na sjevernom dijelu grada, a od Olimpijskog stadiona je udaljeno 20 minuta vožnje, a od borilišta uz obalu gotovo sat vremena. Mjere sigurnosti u i oko Sela su dosad nezabilježene u povijesti Olimpijskih igara, oko sela je dvostruka ograda visoka četiri metra, a sva vozila će se detaljno pregledavati na udaljenosti od 300 metara od glavnog ulaza.

Izgradnja i uređenje Olimpijskog sela je koštalo oko 350 milijuna eura, a nakon Igara će biti pretvoreno u stambeni kompleks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙