FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: MAKEDONCI PRVI GOSTI OLIMPIJSKOG SELA

ATENA, 3. kolovoza 2004. (Hina/DPA) - Makedonska olimpijskareprezentacija kao prva se uselila u prostore Olimpijskog sela uAteni, a za 24 člana makedonske misije priređena je i svečanaceremonija.
ATENA, 3. kolovoza 2004. (Hina/DPA) - Makedonska olimpijska reprezentacija kao prva se uselila u prostore Olimpijskog sela u Ateni, a za 24 člana makedonske misije priređena je i svečana ceremonija.

Deset makedonskih sportaša, koji će se natjecati u streljaštvu, atletici, plivanju i hrvanju, te još 14 službenih osoba, uselili su se u sedam od ukupno 2.292 apartmana koji će u nekoliko sljedećih dana ugostiti oko 16.000 osoba iz 201 reprezentacije.

Olimpijsko selo se nalazi petnaest kilometara sjeverozapadno od središta Atene i najbolje je čuvano u povijesti Olimpijskih igara.

Svi okolni putevi zatvoreni su su za sve osim za vozila sa posebnim akreditacijama, a dvostruka ograda od četiri metra visine, te ogroman broj policijaca i sigurnosnih kamera brinu o sigurnosti žitelja. Posebnu pozornost u Selu dobit će izraelska reprezentacija, jedina koja će biti i dodatno zaštićena unutar sela jer će oko njihovih apartmana biti postavljena metalna ograda.

Na nedalekoj zrakoplovnoj bazi Dekelia nalazi se i posebna baterija projektila Patriot, čija je zadaća štititi Selo od mogućeg napada iz zraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙