FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 12,30 SATI

ZAGREB, 31. srpnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do12,30 sati.
ZAGREB, 31. srpnja 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 12,30 sati.

SARAJEVO

Lord Paddy Ashdown najavio je u razgovoru objavljenom u subotu kako će na dužnosti Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu ostati do studenoga 2005. godine, pola godine duže nego što mu traje sadašnji mandat. U intervjuu kojega je u subotu objavio sarajevski "Dnevni avaz", Ashdown je kazao kako su ga iz niza svjetskih prijestolnica zamolili da u BiH ostane još godinu dana nakon što mu aktualni mandat istekne u svibnju 2005. godine, no on je prihvatio produženje od samo šest mjeseci jer tako želi njegova supruga. "Moja 'šefica' Jane, moja supruga, želi da Božić 2005. godine dočekamo u našem domu u Velikoj Britaniji", kazao je Ashdown dodavši kako je "spreman suočiti se i sukobiti sa svakom silom na Balkanu, no ne i sa svojom suprugom". Ashdown je istaknuo da međunarodna zajednica nikada neće napustiti BiH, no kvaliteta njezina prisustva u toj zemlji mijenjati će se ovisno o tome koliko se brzo ona bude približavala euro-atlantskim integracijama.

TEHERAN

Teheran je svom izaslanstvu u Parizu, koje sudjeluje na razgovorima o nuklearnim pitanjima s trojkom Europske unije, naložio da zauzme tvrd stav, kazali su u subotu izvori bliski iranskom parlamentu. Nalazimo se pred izborom da popustimo ispolitiziranim zahtjevima koje potiče SAD ili da jasno damo na znanje da zemlje poput Irana ne mogu biti lišene legitimnih prava poput korištenja nuklearne tehnologije u miroljubive svrhe, objasnili su isti izvori. U Parizu s predstavnicima Velike Britanije, Francuske i Njemačke o iranskom kontroverznom nuklearnom programu razgovaraju iranski dužnosnici iz ministarstva vanjskih poslova i agencije za atomsku energiju.

LJUBLJANA

Dva mjeseca uoči parlamentarnih izbora koji će se održati 3. listopada slovenski birači naklonjeni su formiranju vlade u kojoj bi u "velikoj koaliciji" bile prisutne najveće stranke desnog i lijevog centra, pokazala je telefonska anketa koju je u subotu objavilo ljubljansko "Delo". Veliku koaliciju programski i politički raznorodnih stranaka kao najbolju kombinaciju u vladi poduprlo je 31,3 posto ispitanika, za koaliciju lijevog centra opredijelilo se 17,2, a za koaliciju desnog centra 16,9 posto od 720 ispitanika, dok ih 34,6 posto o tome još nema mišljenje.

ISLAMABAD

Teroristička mreža al-Qaida mogla bi stajati iza pokušaja atentata na budućeg pakistanskog premijera, priopćio je u subotu ministar u pakistanskoj vladi, iako istraga još nije gotova. "Iza toga možda stoji al-Qaida", rekao je ministar informiranja Skeikh Rashid Ahmed. Napad na Shaukata Aziza, trenutno ministra financija koji bi trebao postati novi pakistanski premijer, dogodio se u petak kada je 60-godišnji političar napuštao skup u Fateh Jangu, 50 kilometara jugozapadno od Islamabada. Tom prilikom je poginulo osam ljudi a oko 30 je ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙