FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPISAN SPORAZUM O POLITIČKIM REFORMAMA I RAZORUŽANJU U OBALI BJELOKOSTI

ACCRA, 31. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Strane u Obali Bjelokostipotpisale su u petak navečer sporazum kojim utvrđuju rokove zaprovedbu političkih reformi i razoružanje pobunjenika i naoružanihmilicija koje se dvije godine sukobljavaju u toj nekada stabilnojzemlji, objavljeno je po završetku dvodnevnog summita u Accri.
ACCRA, 31. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Strane u Obali Bjelokosti potpisale su u petak navečer sporazum kojim utvrđuju rokove za provedbu političkih reformi i razoružanje pobunjenika i naoružanih milicija koje se dvije godine sukobljavaju u toj nekada stabilnoj zemlji, objavljeno je po završetku dvodnevnog summita u Accri.

"Predsjednik Obale Bjelokosti i svi vođe Obale Bjelokosti dogovorili su se uspostaviti vladu nacionalnog pomirenja (...) kako bi ona dovela red u zemlju do pravednih i slobodnih izbora iduće godine", kazao je predsjednik Gane John Kufuor.

On je govorio po završetku summita održanog pod okriljem Ujedinjenih naroda u glavnome gradu Gane.

Mirovni sporazum u Obali Bjelokosti bio je potpisan u siječnju 2003., no nije bio proveden. Oporba je napustila vladu nacionalnog jedinstva u ožujku nakon što je vojska ugušila demonstracije u kojima je ubijeno 120 ljudi.

Prema novome sporazumu u vladu trebaju biti uključena i tri pobunjena ministra koje je smijenio predsjednik Laurent Gbagbo.

Mirovne sange UN-a i Francuske patroliraju linijom razdvajanja između pobunjenika i vlade.

Izbori bi se treali održati u listopadu 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙