FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Autocesta Maribor - Zagreb tek nakon 2013. godine

LJUBLJANA,30. srpnja 2004.(Hina) - Autocesta od Maribora dohrvatsko-slovenskog graničnog prijelaza Gruškovje-Macelj gradit će setek nakon 2013. godine jer nije uvrštena u autocestovni program kojije odobrio parlament, rečeno je u petak na konferenciji za novinareslovenskog Ministarstva prometa.
LJUBLJANA,30. srpnja 2004.(Hina) - Autocesta od Maribora do hrvatsko-slovenskog graničnog prijelaza Gruškovje-Macelj gradit će se tek nakon 2013. godine jer nije uvrštena u autocestovni program koji je odobrio parlament, rečeno je u petak na konferenciji za novinare slovenskog Ministarstva prometa.

Državni tajnik za ceste Tomaž Vidic izjavio je da je na tom odsjeku već određena trasa do Ptuja u dužini 19 kilometara. Taj dio autoceste koja se uklapa u tzv. Pyhrnski međunarodni pravac počet će se graditi 2007. godine, a zbog zahtjevnosti gradnje procjenjuje se da će troškovi iznositi oko 270 milijuna eura. Početak gradnje drugog kraka na tom pravcu, od Ptuja go granice predviđa se tek nakon 2013. godine, rekao je Vidic.

"Svjesni smo da je to kasno jer je riječ o važnom europskom koridoru, no planiramo prostorni plan donijeti do 2007. godine", rekao je državni tajnik Vidic.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙