FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK, 29. SRPNJA

ZAGREB, 29. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 29. srpnja.
ZAGREB, 29. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 29. srpnja.

DEN HAAG - Žalbeno vijeće Haškog suda (ICTY) objavit će presudu bivšem zapovjedniku Operativne zone Središnja Bosna Tihomiru Blaškiću. Prvostupanjsko vijeće Blaškića je 3. ožujka 2000. proglasilo krivim i osudilo na 45 godina zatvora za ratne zločine počinjene u Lašvanskoj dolini od polovice 1992. do 1994., od kojih je najteži pokolj muslimana u selu Ahmići u travnju 1993. godine. U žalbenom postupku obrana je, uvodeći nove dokaze pronađene nakon prvostupanjske presude, pozvala na oslobađanje njihova branjenika ili ponavljanje suđenja jer je smatrala da je prvostupanjski postupak uskraćivanjem ključnih dokaza i proceduralnim propustima bio do te mjere kompromitiran da je doveo u pitanje pravičnost suđenja te same presude.

BOSTON - Govor Johna Kerryja na konvenciji Demokratske stranke u kojem će prihvatiti kandidaturu za američkog predsjednika i ocrtati svoju viziju za jačanje pozicija Sjedinjenih Država na domaćoj sceni i u svijetu. Među svjetskim političarima na Nacionalnoj konvenciji bit će i hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul koji je u srijedu otputovao u SAD na poziv Nacionalnog demokratskog instituta Madeleine Albright, bivše američke državne tajnice.

DŽEDA, Saudijska Arabija - Posjet američkog državnog tajnika Colina Powella. Osim sa saudijskim dužnosnicima, Powell bi se u Džedi trebao sastati i s iračkim premijerom Iyadom Allawijem.

TUNIS - Sastanak ministara vanjskih poslova tzv. Arapske trojke (Tunisa, Alžira i Bahreina) koja se bavi pitanjem Iraka.

Dežurni urednici:

Noć: Vedrana Mrša

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Renata Tomašević

Navečer: Domagoj Janković

Tel. 385-1-4808-645

Fax: 385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙