FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 23. SRPNJA

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 23. srpnja.
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 23. srpnja.

MOSTAR - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader sudjelovat će u Mostaru na svečanom otvaranju Starog mosta. Hrvatski dužnosnici imat će niz bilateralnih susreta prije svečanosti otvaranja obnovljenog mosta u 20.30 sati. Predsjednik Mesić će se sastati s predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj Jeanom Lamierreom, posebnim izaslanikom glavnog tajnika UN-a Jacquesom Kleinom i s Faroukom Khadumijem, posebnim izaslanikom šefa palestinske samouprave Jasera Arafata. Premijer Sanader ima dogovorene susrete s članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, ministrom sigurnosti u Vijeću ministara BiH Barišom Čolakom, te s predsjedavajućim Vijeća ministara Adnanom Terzićem. Svečanost otvaranja Starog mosta okupit će izaslanstva iz tridesetak država i međunarodnih organizacija, uključujući Europsku komisiju, Vijeće Europe, Ujedinjene narode i Europsku banku za obnovu i razvoj.

DAMASK - Sirija je sljedeća postaja arapske turneje iračkog premijera Iyada Allawija, tijekom koje će još posjetiti Libanon, Kuvajt, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate. Allawi je turneju počeo posjetom Egiptu.

JERUZALEM - Kraj posjeta Izraelu visokog predstavnika Europske komisije za vanjsku politiku i sigurnost Javiera Solane. Solana navečer dolazi u Sudan gdje će s ministrom vanjskih poslova Mustafom Ismailom Osmanom razgovarati o stanju u nemirnoj pokrajini Darfur.

Dežurni urednici:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Maša Taušan

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙