FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ASH OSUĐUIJE OTPUŠTANJE LIJEČNIKA

ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Akcija socijaldemokrata (ASH) danasje osudila otpuštanje liječnika iz hrvatskih bolnica te, kako kažu,restriktivne mjere prema bolesnicima, kojima je pomoć najpotrebnija.
ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Akcija socijaldemokrata (ASH) danas je osudila otpuštanje liječnika iz hrvatskih bolnica te, kako kažu, restriktivne mjere prema bolesnicima, kojima je pomoć najpotrebnija.

"To smatramo najnehumanijom gestom aktualne Vlade i njezinog podpredsjednika i takvo ponašanje ne možemo smatrati nikako drugačije nego iživljavanjem nad bolesnim ljudima", navodi se u priopćenju predsjednika ASH Zlatka Klarića.

Ta je stranka pozvala i sindikate da stanu na stranu liječnika, a sve nevladine udruge, posebno one za zaštitu ljudskih prava, da stanu u zaštitu pacijenata kako bi se spriječila "nečuvena nedjela u zdravstvu".

Stoga ASH poručuje Vladi da štedi na sebi, a ne na bolesnim i nemoćnim ljudima te onima koji se brinu o njihovim životima.

Dnevni listovi danas su objavili da nekoliko bolnica u Zagrebu i Splitu, zbog teškog financijskog stanja, mora otpustiti medicinsko osoblje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙