FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SADAM HUSEIN U ZATVORU PIŠE POEZIJU I ČITA KURAN

LONDON, 26. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Bivši irački diktator SadamHusein svoje zatvorske dane provodi čitajući Kuran i pišući poeziju,kazao je irački državni tajnik za ljudska prava Bahtiar Amin, u tekstuza britanski list The Guardian.
LONDON, 26. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Bivši irački diktator Sadam Husein svoje zatvorske dane provodi čitajući Kuran i pišući poeziju, kazao je irački državni tajnik za ljudska prava Bahtiar Amin, u tekstu za britanski list The Guardian.

"Jedna od njegovih pjesama govori o Georgeu Bushu ali ja je nisam imao vremena pročitati", kazao je ministar za Guardian, objašnjavajući da se bivši irački predsjednik, kojega je posjetio prošle subote, posvetio i čitanju Kurana.

Vrijeme koje provodi izvan ćelije, veličine četiri na tri metra, Sadam Husein provodi obrađujući vrt, kazao je Amin.

"Brine se za nekoliko grmića, a jednu je palmu ogradio zidom od sitnog bijelog kamenja", dodao je Amin.

Sadam Husein je "dobrog zdravlja, a čak se malo i udebljao nakon dijete tijekom koje je odbijao jesti masnu hranu, te je izgubio pet kilograma", ocjenjuje irački dužnosnik.

Posebni irački sud trebao bi suditi Sadamu Huseinu i jedanaestorici dužnosnika njegova režima.

Sadam Husein optužen je zbog zločina protiv čovječnosti zbog čega bi mogao biti osuđen na smrtnu kaznu koju je u Iraku ponovno uvela nova vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙