FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA8566 "BRAZILKA..."

ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA8566 isprave naslov i umjesto riječi policija upišu POLICIJI.
ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA8566 isprave naslov i umjesto riječi policija upišu POLICIJI.

Vijest ispravno glasi:

BRAZILKA POLICIJI PREDALA 1.300 KOMADA VATRENOG ORUŽJA

SAO PAOLO, 25. srpnja 2004. (Hina/AP) - U vladinoj akciji prikupljanja oružja jedna je Brazilka predala gotovo 1.300 komada pušaka i pištolja, izvijestila je savezna policija.#L#

Vlasnica je oružje držala u kući, otkako je prije osam godina preminuo njen otac, inače strastveni kolekcionar naoružanja.

Policija nije otkrila identitet žene, koja očekuje da će za svoju građansku poslušnost zaraditi čak 65.000 dolara. Država naime građanima plaća da predaju svoje oružje, u namjeri da smanji broj ubojstava.

Prema podacima UNESCO-a u Brazilu se na 100 tisuća stanovnika dogodi 27,1 ubojstvo, čime ta zemlja "drži" četvrto mjesto u svijetu. Vatreno oružje uzrok je 68 posto ubojstava.

Vlada plaća i do 98 američkih dolara za komad oružja, ovisno o kalibru i starosti. Samo na području Sao Paola policija je od početka akcije prikupila više od tri tisuće komada oružja. U Rio de Janeiru je prijavljeno 1.100 pušaka i pištolja, no većina ih datira iz Drugog svjetskog rata.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙