FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

kolumbija: pobunjenici ubili 13 vojnika u napadu na most

BOGOTA, 23. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Promarksističkiorijentirani kolumbijski pobunjenici ubili su 13 vojnika u četvrtaktijekom okršaja na mostu u nestabilnoj regiji na jugu Kolumbije,objavili su vojni izvori.
BOGOTA, 23. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Promarksistički orijentirani kolumbijski pobunjenici ubili su 13 vojnika u četvrtak tijekom okršaja na mostu u nestabilnoj regiji na jugu Kolumbije, objavili su vojni izvori.

To je jedan od najžešćih udaraca protiv vojske u ovoj godini koja je, kako navodi, uspjela natjerati pobunjenike na uzmak zahvaljujući povećanim izdvajanjima za vojsku i čvrstom vodstvu desničarskog predsjednika Alvara Uribea.

"Vojnici su uspješno odbili oko 200 pobunjenika Revolucionarnih snaga Kolumbije kojima je tako propao pokušaj da sruše most u području Putumayo", izvijestio je general Eduardo Morales na konferenciji za novinare.

"Trinaest naših ljudi je pritom poginulo. No, oni su hrabro uspjeli odbili tereoristički napad", rekao je dodajući da se još uvijek ne zna broj ranjenih u sukobu.

Taj je napad bio opomena nakon dužeg vremena relativne neaktivnosti pobunjenika koji sada mogu pokrenuti velike operacije s većim brojem gerilaca.

U gustim prašumama područja Putumayo, na granici Kolumbije s Ekvadorom, krije se i velika količina koke, sirovinskog matarijala za proizvodnju kokaina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙