FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NIZOZEMCI - NAJVIŠI NAROD NA SVIJETU - I DALJE RASTU

AMSTERDAM , 22. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Pripadnici novihgeneracija Nizozemaca, znanstveno dokazano najvišeg naroda na svijetu,i dalje "rastu", ali i dobivaju na težini, prema istraživanju tvrtkeGfK provedenom tijekom posljednjih sedam godina.
AMSTERDAM , 22. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Pripadnici novih generacija Nizozemaca, znanstveno dokazano najvišeg naroda na svijetu, i dalje "rastu", ali i dobivaju na težini, prema istraživanju tvrtke GfK provedenom tijekom posljednjih sedam godina.

Glasnogovornik GfK-a Koen Snoeren za Reuters je kazao kako na temelju podataka prikupljenih u posljednjih sedam godina može reći da se u Nizozemskoj proizvode sve veći brojevi odjeće i obuće. Također je kazao kako je prosječan Nizozemac visok 185 cm, što je za deset centimetara više od prosječnog Britanca ili Amerikanca i gotovo 15 centimetara više od prosječnog nizozemskog prosjeka od prije četrdeset godina.

Znanstvenici koji su sudjelovali u istraživanju smatraju da je to posljedica odličnog standarda, prehrane bogate mliječnim proizvodima, dobrih higijenskih navika i brige o zdravlju.

Istraživanja Nizozemskog instituta za zdravlje pokazuju da bi Nizozemci u predstojeća četiri desetljeća mogli "porasti" još deset centimetara. Jedna od prepreka mogla bi biti nezdrava brza hrana. Tomu u prilog ide i podatak prema kojemu gotovo polovina stanovništva pati od viška kilograma, a znanstvenici spomenutog instituta tvrde da bi za desetak godina od prekomjerne težine moglo patiti čak dvije trećine stanovništva Nizozemske, što je trenutačno slučaj u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙