FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA: EUROPSKA UNIJA SE NADA SMIRENJU STANJA U GAZI

KAIRO, 20. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Europska unija se nada da će sesituacija u Gazi smiriti sljedećih dana, izjavio je u utorak u Kairuvisoki predstavnik EU-e za stranu politiku, Javier Solana nakonrazgovora s egipatskim ministrom vanjskih poslova Ahmed Abul Gheitom.
KAIRO, 20. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Europska unija se nada da će se situacija u Gazi smiriti sljedećih dana, izjavio je u utorak u Kairu visoki predstavnik EU-e za stranu politiku, Javier Solana nakon razgovora s egipatskim ministrom vanjskih poslova Ahmed Abul Gheitom.

Solana je rekao da Egipat treba "i dalje pomagati" u osnivanju palestinske policije koja će biti zadužena za red nakon jednostranog povlačenja Izraela iz pojasa Gaze.

"Egipat i EU imaju zajednički pristup stanju u Gazi. Dat ćemo poticaj mirovnom procesu", dodao je.

Abul Gheit je rekao da je "stanje u Gazi jako osjetljivo". "Nadamo se smirenju sljedećih dana. Važno je da Izrael ne pokvari stanje", dodao je.

Solana će se u srijedu u Kairu sastati s iranskim i iračkim ministrima vanjskih poslova, nakon čega će ga primiti predsjednik Hosni Mubarak, najavio je u utorak njegov glasnogovornik

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙