FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK IMENOVAO 43 VELEPOSLANIKA U INOZEMSTVU

BAGDAD, 19. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Irak je u ponedjeljak objavioimena svoja 43 veleposlanika u inozemstvu, kako bi potvrdio svojponovno stečeni suverenitet nakon prijenosa vlasti s koalicije naprijelaznu vladu.
BAGDAD, 19. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Irak je u ponedjeljak objavio imena svoja 43 veleposlanika u inozemstvu, kako bi potvrdio svoj ponovno stečeni suverenitet nakon prijenosa vlasti s koalicije na prijelaznu vladu.

Popis sa 43 imena uključuje 17 veleposlanika u zemljama Europske unije, Vatikanu, sjedištu UN-a u Ženevi, u 12 arapskih zemalja i sjedištu Arapske lige, u pet muslimanskih zemalja, među kojima je Iran, zatim u trima azijskim zemljama te u Australiji, Južnoafričkoj Republici i Kanadi.

Irački ministar vanjskih poslova Hošjar Zebari je izjavio da još nije donesena odluka u svezi s imenovanjem veleposlanika u Sjedinjenim Državama gdje Irak trenutno zastupa direktor tamošnjeg iračkog ureda.

"Ovo je jedna etapa koja potvrđuje suverenitet Iraka i pokazuje da je vlada u potpunosti preuzela brigu za svoju vanjsku politiku", kazao je Zebari na konferenciji za tisak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙