FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IYAD ALLAWI POČEO ARAPSKU TURNEJU, PRVU U INOZEMSTVU

BAGDAD, 19. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Irački premijer Iyad Allawipočeo je u ponedjeljak turneju namijenjenu ponovnom uspostavljanjuveza s arapskim zemljama, prvu po inozemstvu otkad je imenovan 1.lipnja, rečeno je iz njegova ureda.
BAGDAD, 19. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Irački premijer Iyad Allawi počeo je u ponedjeljak turneju namijenjenu ponovnom uspostavljanju veza s arapskim zemljama, prvu po inozemstvu otkad je imenovan 1. lipnja, rečeno je iz njegova ureda.

Allawi je otputovao u 9 sati, a u njegovoj su se pratnji nalazili neki ministri. Bit će odsutan približno dva tjedna.

Allawija u ponedjeljak očekuju u Jordanu, prvoj postaji njegove turneje koja uključuje Egipat, Siriju, Jordan, Libanon, Kuvajt, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

"Ta bi nam turneja trebala omogućiti otvaranje nove stranice u odnosima s tim zemljama, temeljene na obostranom poštovanju, zajedničkim interesima i regionalnoj sigurnosti", kazao je Allawi jordanskom dnevniku Al-Arab Al-Yom, prije početka turneje.

"Pitanje duga i kompenzacija razmotrit će se i nadam se da će naša arapska braća imati razumijevanja", dodao je on, ističući: "Pokušavamo anulirati 95 posto dugova".

Vanjski dug Iraka iznosi približno 120 milijardi dolara, od čega 50 milijardi otpada na bogate naftne monarhije u Zaljevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙