FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sabor na kraju proljetno-ljetnog zasjedanja donio niz novih zakonskih rješenja

ZAGREB,16. srpnja(Hina) - Hrvatski je sabor, posljednjega danazasjedanja prije ljetne stanke, prihvatio niz novih zakonskihrješenja, među kojima i ono koje regulira način financiranja kampanjeza izbor Predsjednika Republike.
ZAGREB,16. srpnja(Hina) - Hrvatski je sabor, posljednjega dana zasjedanja prije ljetne stanke, prihvatio niz novih zakonskih rješenja, među kojima i ono koje regulira način financiranja kampanje za izbor Predsjednika Republike.

Zbog brojnih zastupničkih primjedbi, Vlada je vlastitim amandmanom na prijedlog Zakona o financiranju predsjedničke kampanje odustala od namjere da se Državnom izbornom povjerenstvu da ovlast da arbitrarno odlučuje o tome je li bilo nepravilnosti u financiranju kampanje pojedinih predsjedničkih kandidata i to objavi tri dana pred izbore.

Sabor je jednoglasno donio izmjene i dopune Kaznenog zakona, kojima je uvedeno novo kazneno djelo naknadnog pomaganja počinitelju ratnog zločina.

Distribuiranje dječje pornografije putem Interneta ubuduće će se, umjesto dosadašnjih pet, moći kazniti s najviše deset godina zatvora, a veća kazna predviđena je i za krivotvoritelje kreditnih kartica, koji će moći dobiti zatvorsku kaznu od pet godina.

Prihvaćene su i izmjene Prekršajnog zakona, koji je tako usklađen s novim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, kao i Odluka o sudjelovanju pripadnika Hrvatske vojske u mirovnim misijama NATO-a.

Sabor je donio i izmjene Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, koje bi trebale osigurati provedivost tog zakona.

Budući da glasovanje nije završeno do ponoći, kada je istekao ustavni rok za redovito saborsko zasjedanje, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sazvao je izvanrednu saborsku sjednicu kako bi Sabor dovršio započeto glasovanje o preostalim točkama raspravljenim na osmoj sjednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙