FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

najava događaja - hrvatska - za četvrtak, 15. srpnja

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 15. srpnja.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 15. srpnja.

CRES - Predsjednik Stjepan Mesić počet će dvodnevni obilazak otoka Cresa, Lošinja, Ilovika i Unija dolaskom u cresku luku (11,45) gdje će razgledati obnovljeni glavni mol, a potom se susresti s članovima creskog Poglavarstva. Predsjednik će potom posjetiti Valun (13,30) i obići crkvu Sv. Marije u kojoj se čuva glagoljska Valunska ploča. U Osoru (15,30) će razgledati Arheološku zbirku Osor i razgovarati s mještanima, a u Nerezinama, gdje se očekuje u 16,15 sati, brodogradilište. U nastavku obilaska Predsjednik Mesić posjetit će Veli Lošinj.

GOSPIĆ - Vlada RH će u Gospiću održati svoju redovitu sjednicu na kojoj bi trebala donijeti odluku o izradi programa modernizacije rafinerija čime bi se postupno ukinula prodaja tehničkih naftnih goriva koja ne ispunjavaju propisane standarde. Vlada bi trebala donijeti i uredbu o stjecanju položaja povlaštenih kupaca plina, (Županija ličko-senjska, Ul. dr. F. Tuđmana 4, 13,30 sati). Prije sjednice, predsjednik Vlade Ivo Sanader će otvoriti obnovljeni odjel ginekologije i CT dijagnostike u Općoj bolnici Gospić, (Kaniška ul. 111, 11,15 sati), a potom će otvoriti i novoizgrađeni dio Doma za starije i nemoćne osobe uz nazočnost potpredsjednika Vlade i ministara Jadranke Kosor i Andrije Hebranga te Dragana Primorca, kao i potpredsjednika Hrvatskog sabora Darka Milinovića, (Ul. L. Vukelića 46, 11,50 sati). Vlada će se u Gospiću baviti i projektima važnim za taj grad i Ličko-senjsku županiju, a premijer Sanader će se i osobno susresti s predstavnicima županije, (Gradsko poglavarstvo, Budačka 55, 12,30 sati). Izjave za novinare bit će nakon sastanka. Vladini i lokalni dužnosnici razgovarat će o gospodarskim zonama, MORH će Gradu i Županiji ustupiti neke od vojnih objekata, a Vlada bi trebala donijeti i odluku o osnivanju Instituta za krš sa sjedištem u Gospiću. U promet će prije početka sjednice biti pušteno 30-ak kilometara nove autoceste, dionice Brinje-Žuta Lokva i Perušić-Gospić.

ZAGREB - Hrvatski sabor će u nastavku sjednice, zadnjeg dana zasjedanja prije ljetne stanke, razmotriti Prijedlog zakona o provođenju odluke Ustavnog suda o povratu duga umirovljenicima. Sabor bi, nakon te rasprave, trebao glasovati o prijedlozima rebalansa državnog proračuna te novog zakona o sigurnosti prometa na cestama. Sabor bi potom trebao zaključiti osmu sjednicu, prije isteka roka za redovno zasjedanje, koji, po Ustavu, istječe u četvrtak u ponoć.Time su otklonjena nagađanja o sazivanju izvanredne sjednice zbog nemogućnosti Sabora da predviđeni posao obavi prije ljetne stanke. Sabor bi, po planiranom, o povratu duga umirovljenicima trebao raspravljati do 18 sati, za kada je najavljeno glasovanje, (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 2, 9,30 sati). Sabor će, nakon ljetne stanke, ponovno zasjedati u rujnu.

ZAGREB - Na sjednici Državnog sudbenog vijeća (DSV) odlučivat će se o zahtjevu za stegovnim psotupkom protiv Vladimira Gredelja, suca bjelovarskog Županijskog suda i predsjedniak Udruge hrvatskih sudaca za koejg se traži razrješenje sa sudačke dužnosti jer je navodno neuredno obnašao dužnost. Osim "slučaja Gredelj", DSV će nastaviti sa stegovnim postupcima protiv sutkinje Općinskog suda u Pagu Zdenke Berinić Čemeljić i sutkinje Općinskog suda Sunčane Stubičar, (Vrhovni sud RH- velika dvorana, trg N.Š. Zrinjskog 3, 9 sati).

ZAGREB - Novi Centar za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori koji pruža novu vrstu usluge - medijaciju tj. mirenje kao alternativni način rješavanja sudskih sporova - koja će donijeti korist u poslovanju obrtnika i poduzetnika u smislu uštede novca, vremena i energije predstavit će ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, (HOK, Ilica 49, 10 sati).

ZAGREB - Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava će predstaviti svoj godišnji izvještaj o stanju ljudskih prava i radu HHO-a tijekom 2003., (Centar za ljudska prava, Ul. kralja Držislava 6, 11 sati).

OSIJEK - Sastanak predstavnika Sveučilišta Klagenfurt, Maribor, Szomabatehely i Osijek bit će u Rektoratu osječkog Sveučilišta, a teme razgovora su ustrojavanje mreže sveučilišta tih gradova te mogućnosti suradnje u području inforamtike, ekonomije, prava i jezika kao i programima Tempus, (Trg Sv. Trojstva 3, 12 sati).

ZAGREB - Glumačka družina Histrion upriličuje konferenciju za novinare povodom premijere nove predstave "Ljubica" A. Šenoe i N. Škrabea, u režiji Georgija Para, (Cabaret scena Gumbek, Kaptol 16, 11 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal-Lazarić

poslijepodne: Vesna Krbot-Nejašmić

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙