FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

najava događaja - hrvatska - za utorak, 13. srpnja

ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 13. srpnja.
ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 13. srpnja.

KARLOVAC - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nazočit će svečanoj sjednici karlovačkog Gradskog vijeća u povodu 425. obljetnice grada Karlovca. Sjednica počinje u 11 sati, a ispred zgrade Poglavarstva Grada Karlovca hrvatski predsjednik će biti u 10,40 sati.

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader susrest će sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, a zajedničkom razgovoru u Nadbiskupskom dvoru nazočit će i ministar kulture Božo Biškupić te predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama. Izjave su predviđene nakon sastanka, (Kaptol 31, 9,30 sati).

ZAGREB -Raspravom o predloženim izmjenama ovogodišnjeg državnog proračuna, Hrvatski sabor nastavlja 8. sjednicu i ulazi u posljednji tjedan redovnog zasjedanja. Vladin je prijedlog da se proračunski prihodi rebalansom povećaju za 2,8 milijardi kuna, a rashodi za oko 1,9 milijardi kuna. Manji rast rashoda, u odnosu na prihode, trebao bi omogućiti sporije zaduživanje i pad deficita sa 6,2 na 4,5 posto BDP-a. Na rashodovnoj strani najznačajniji dio - 1,2 milijarde kuna namjenjen je Hrvatskim željeznicama, dok će prihodovnu stranu napuniti veće trošarine na cigarete i automobile, dividende HT-a. Sabor će se ovaj tjedan očitovati i o novom zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kojim Vlada traži oštre kazne za prekršitelje prometnih pravila, posebice vozače pod utjecajem alkohola. Pred zastupnicima će se naći i Vladin prijedlog zakona koji bi uredio povrat duga umirovljenicima, odnosno omogućio provođenje odluke Ustavnog suda iz svibnja 1998. Prije ljetnih odmora zastupnici trebaju dati mišljenje i o zakonskim prijedlozima o financiranju predsjedničke izborne kampanje i povlasticama koje bi predsjednik imao po prestanku dužnosti. Sve točke dnevnog reda, Sabor treba odraditi do četvrtka u ponoć, kada istječe ustavni rok za redovito zasjedanje. Ne ostvari li se taj plan, bit će sazvana izvanredna saborska sjednica, vjerojatno već u petak, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, Velika vijećnica, 9,30 sati).

ZAGREB - Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) će na sjednici u Vladi RH raspravljati o rebalansu državnog proračuna, (Trg Sv. Marka 2, 8 sati).

ZAGREB - Članovi Kluba zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) će na konferenciji za novinare govoriti o povratku imovine i realizaciji drugih točaka iz sporazuma zastupnika SDSS-a s Vladom RH, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana 84, 11 sati).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Mirko Galić će na konferenciji za novinare u Domu HRT-a predstaviti spotove "Športom protiv droge" i "Hrvatska- zemlja znanja" proizvedenih u suradnji Ministarstva i HRT-a, a čije emitiranje uskoro počinje, (Prisavlje 3, 12 sati).

ZAGREB - Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) upriličuje konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o Zakonu o provedbi odluke Ustavnog suda RH od svibnja 1998., (SSSH, Trg kralja Petra Krešimira IV. 2, dvorana 427, 10,30 sati).

VINKOVCI - Posljednji ispraćaj i pokop hrvatskih branitelja Stjepana Lončara, Ivice Lovakovića i Ninoslava Marjanovića, ekshumiranih u Tordincima, a identificiranih DNA metodom u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, bit će na gradskom groblju u Vinkovcima, (13 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Jasna Nahtigal-Lazarić

navečer: Vesna Krbot-Nejašmić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙