FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERGKAMPOVO DESETLJEĆE U ARSENALU

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Dennis Bergkamp (35) bio je 9sezona igrač londonskog Arsenala, a sada mu se ispunila želja da u tomklubu provede i desetu, jer mu je "Topnika" ponudila produljenjeugovora za još jednu sezonu.
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Dennis Bergkamp (35) bio je 9 sezona igrač londonskog Arsenala, a sada mu se ispunila želja da u tom klubu provede i desetu, jer mu je "Topnika" ponudila produljenje ugovora za još jednu sezonu.

S obzirom da je u zadnje dvije godine sve češće ulazio u igru s klupe za pričuvne igrače bilo je malo vjerojatno da će se njegov san ostvariti, ali se za nj maksimalno zauzeo trener Arsene Wenger izjavivši kako mu je igrač Bergkampova iskustva i te kako potreban i u sezoni 2004/5. Tako će negdašnji nizozemski reprezentativni centarfor čiju je tržišnu vrijednost umanjio "strah od letenja" i neodlazak na međunarodne utakmice u gradovima do kojih se moglo doći jedino zrakoplovom, ipak provesti cijelo desetljeće na Highburyju.

"Arsenal je minulih godina pobrao mnoge engleske trofeje, dok je od europskih osvojio samo jedan, 1994, u Kupu pobjednika kupova, natjecanju koje je u međuvremenu ukinuto. Zato bih najviše volio kad bi Arsenalu uspjelo da na kraju mojeg igranja za nj osvoji trofej koji je namijenjen najboljem europskom klubu, pobjedniku Lige prvaka" - izjavio je prezadovoljni Bergkamp.

Njegov klub, koji je prošle sezone superiorno osvojio naslov prvaka Engleske (bez ijednog poraza u 38 susreta!), bio je pomalo neočekivano izbačen u četvrtfinalu Lige prvaka od gradskog rivala Chelseaja, koji ga je spriječio da se prvi put u svojoj povijesti u tom natjecanju probije među četiri najbolja kluba Europe.

Arsene Wenger je uoči nove sezone, koja u Engleskoj počinje sredinom kolovoza, opet obznanio da će njegov Arsenal jurišati i na naslov prvaka Premier lige i na naslov klupskog prvaka Europe. S Bergkampon u stroju, naravno. A da je Nizozemac svoju posljednju "topničku" sezonu shvatio iznimno ozbiljno i kao prigodu da se oduži svom treneru za pruženu šansu, svjedoči podatak da je prije većine svojih suigrača počeo s treninzima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙