FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZLATKO KRANJČAR NOVI IZBORNIK (ŠIRA VERZIJA)

ZAGREB, 13. srpnja (Hina) - Zlatko Kranjčar novi je izbornik hrvatskenogometne reprezentacije, dok je Martin Novoselac imenovan za prvogatrenera reprezentacije, odlučio je na današnjoj sjednici u Kućinogometa Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).
ZAGREB, 13. srpnja (Hina) - Zlatko Kranjčar novi je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, dok je Martin Novoselac imenovan za prvoga trenera reprezentacije, odlučio je na današnjoj sjednici u Kući nogometa Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

"Radi se o sjajnim stručnjacima i ovo je najbolji izbor. Bio je ovo idealan trenutak da im se ukaže povjerenje," istaknuo je predsjednik HNS-a Vlatko Marković. Novi izbornik izabran je konsenzusom 14 članova IO, koliko ih je bilo prisutno na sjednici. U konkurenciji za nasljednika Otte Barića bili su i Branko Ivanković, te Slovenac Srečko Katanec. Međutim, Ivanković ima ugovor s iranskom vrstom do konca godine, dok je Katanec sam odustao.

"Katanec je veliki emotivac i nije se želio igrati sa svojim imenom, dodao je Marković. Bivšeg slovenskog izbornika povrijedile su napisi u nekim hrvatskim novinama, te animozitet hrvatskih trenera prema njemu i zbog tog se povukao iz kandidature, premda se činilo kako je sve dogovoreno da upravo on preuzme "Vatrene".

Kranjčar će nacionalnu vrstu voditi do Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj i sam će izabrati stručni stožer, ali i snositi odgovornost za rezultate. Najvažniji zadatak za novog izbornika bit će plasman na SP 2006. Hrvatska igra u skupini sa Švedskom, Bugarskom, Mađarskom, Islandom i Maltom, a prva utakmica je već 4. rujna u Zagrebu protiv Mađarske. Prije toga nacionalna momčad će 18. kolovoza u Varaždinu ugostiti Izreal u prijateljskom dvoboju.

"Očekuju nas možda i najteže kvalifikacije do sada. Bugarska, Švedska, Mađarska i Island vrlo su nezgodni suparnici i pred nama je težak posao - plasman na SP u Njemačku," dodao je prvi čovjek hrvatskog nogometa.

Nakon što je Martin Novoselac izabran za prvog trenera reprezentacije, čelnici HNS-a uskoro će izabrati njegovog nasljednika na čelu U-21 reprezentacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙