FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U NAPADU NA POLICIJU U BASORI JEDAN CIVIL UBIJEN I TRI RANJENA

BASORA, 5. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Jedan je civil ubijen, a tri suranjena u napadu na policijsku postaju u Basori, na jugu Iraka, kojise dogodio u noći s nedjelje na ponedjeljak, priopćila je policija.
BASORA, 5. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Jedan je civil ubijen, a tri su ranjena u napadu na policijsku postaju u Basori, na jugu Iraka, koji se dogodio u noći s nedjelje na ponedjeljak, priopćila je policija.

"Sve su osobe stradale u svom domu, nedaleko od policijske postaje, kada su na nju, nešto iza ponoći, ispaljene protutenkovske granate", kazao je za AFP policijski časnik.

Prema riječima časnika Haidara Mehdija, granate su očito bile usmjerene na policijsku postaju u središtu grada koji je 550 kilometara jugoistočno od Bagdada.

U Baaqubi, sjeveroistočno od Bagdada, u nedjelju navečer nepoznata je osoba ubila brata i rođaka zamjenika načelnika grada Udaja Adnana al-Hadrana ranivši njegova oca i drugog rođaka, priopćio je u ponedjeljak službeni predstavnik guvernera Falah Mehdi.

U ponedjeljak je u eksploziji na jugu Iraka koje je meta bio američki konvoj, lakše ranjen irački civil, izjavio je časnik iračke Nacionalne garde.

Eksplozija se dogodila u 8.45 po lokalnom vremenu (4.45 po GMT-u), pet kilometara sjeverno od Samawe, kazao je zapovjednik Fadel Abed, dodavši da nije stradao nijedan američki vojnik.

Samawa je 270 kilometara južno od Bagdada i u njoj je prilično mirno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙