FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić posjetio Korčulu

KORČULA, 9. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićposjetio je večeras nakratko Korčulu, gdje je razgovarao spredstavnicima Grada i Županije, obišao kulturne znamenitosti i susreose s građanima.
KORČULA, 9. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je večeras nakratko Korčulu, gdje je razgovarao s predstavnicima Grada i Županije, obišao kulturne znamenitosti i susreo se s građanima.

U razgovoru s dubrovačko-neretvanskim županom Ivanom Šprljom i gradonačelnikom Korčule Mirkom Duhovićem, predsjednik Mesić je izrazio zadovoljstvo napretkom Korčule - kako otoka tako i Grada.

U društvu s domaćinima prošetao je gradskim ulicama, gdje su ga pozdravili građani i turisti, a zatim je obišao sve tri korčulanske bratovštine - Svih Svetih, Svetoga Roka i Gospe od utjehe. Predstavnici bratovština upoznali su ga poviješću bratovština, osnovanih 1301., 1465. i 1603. godine.

Predsjednik je obišao i opatsku riznicu Svetoga Marka , u kojoj se čuvaju umjetnine i dragocjenosti iz vremena srednjovjekovne Korčule.

U 21 sat predsjednik je jahtom "Jadranka" otputovao u Dubrovnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙