FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"SLUČAJ TISAK": MIROSLAVU KUTLI ŠEST I POL GODINA ZATVORA I PRITVOR

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Miroslav Kutle nepravomoćno je danasosuđen na šest i pol godina zatvora zbog gospodarskih malverzacija ukojima je oštećena tvrtka Tisak, a do pravomoćnosti presude određen muje pritvor.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Miroslav Kutle nepravomoćno je danas osuđen na šest i pol godina zatvora zbog gospodarskih malverzacija u kojima je oštećena tvrtka Tisak, a do pravomoćnosti presude određen mu je pritvor.

Uz prvooptuženog Kutlu, od 12-ero suoptuženika u tzv. slučaju Tisak petero ih je presudom zagrebačkog Općinskog suda osuđeno na bezuvjetne zatvorske kazne, a jedan na uvjetnu.

Kao počinitelji ili pomagači u kaznenim djelima na koja ih je, prema optužnici, poticao Kutle, kaznu zatvora od četiri godine dobili su Božidar Marić i Petar Anić, kaznu od godine i osam mjeseci Krunoslav Marčinko i Milena Šenator, a na godinu i pol zatvora osuđen je Ivan Majić.

Stanko Koncul osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu od osam mjeseci na koju neće biti upućen ako u naredne tri godine ne počini kazneno djelo.

Kutlu i njegove suoptuženike se teretilo za gospodarske zlouporabe kojima je Tisak, najveći hrvatski distributer novina, oštećen za oko 45 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙