FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SESTRI ELVIRI PETROZZI DODIJELJENO ODLIČJE OSOBA DIJALOGA - OSOBA GODINE

SPLIT, 8. srpnja 2004. (Hina) - Na svečanosti u tvrđavi Gripe u Splitudanas je sestri Elviri Petrozzi dodIjeljeno odličje Hrvatske akademskeudruge (HAU) "Osoba dijaloga - osoba godine".
SPLIT, 8. srpnja 2004. (Hina) - Na svečanosti u tvrđavi Gripe u Splitu danas je sestri Elviri Petrozzi dodIjeljeno odličje Hrvatske akademske udruge (HAU) "Osoba dijaloga - osoba godine".

Sestra Elvira osnivačica je zajednice za liječenje ovisnika Cenacolo, a HAU odličje joj dodjeljuje u znak priznanja za doprinos kulturi dijaloga i zahvalnosti što je mnogim mladim ljudima iz Hrvatske pomogla da se "vrate" u život i prožive ga što odgovornije i radosnije, naglasila je u predstavljanju "Osobe dijaloga" dr Mirjana Nazor.

Nacionalno odličje HAU dodjeljuje se osobama koje, prema ocjeni tijela te udruge, na poseban način gaje kulturu dijaloga, a ove je godine ta odluka donesena jednoglasno, kazao je predsjednik Vijeća HAU-A don Ivan Grubišić koji je sestri Elviri uručio odličje.

Razgovor ili dijalog sadržani su u njezinu djelovanju u resocijalizaciji ovisnika i u zajednici i u njihovim domovima, naglasio je, a u HAU drže kako bi "takav način življenja trebao postati nezaobilazan način nove kulture življenja na svim razinama života radi smanjenja otuđenosti koja prečesto vodi u pakao ovisnosti i druga zla suvremenoga svijeta".

Sestra Elvira zahvalila je na nagradi riječima kako je to nagrada ne samo njoj "već i svima onima koji, uz Božju pomoć, i iz ljubavi prema čovjeku žrtvuju sebe radi dobrobiti drugih".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙