FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKI DEMOKRŠĆANI ZA OŠTRIJI PRISTUP ZAPOŠLJAVANJU DUŽE NEZAPOSLENIH

BERLIN, 7. srpnja 2004. (Hina) - Vodeći njemački demokršćanskipolitičari traže da osobe koje su duže vrijeme bez zaposlenja ubudućeobavljaju sve vrste poslova uključujući i one koji baš ne spadaju nalistu poželjnijih, poput čišćenja javnih parkova od psećeg izmeta,prenosi u srijedu dnevnik "Bild".
BERLIN, 7. srpnja 2004. (Hina) - Vodeći njemački demokršćanski političari traže da osobe koje su duže vrijeme bez zaposlenja ubuduće obavljaju sve vrste poslova uključujući i one koji baš ne spadaju na listu poželjnijih, poput čišćenja javnih parkova od psećeg izmeta, prenosi u srijedu dnevnik "Bild".

Predsjednik zastupničkog kluba Kršćansko demokratske unije (CDU) za saveznu pokrajinu Schleswig- Holstein Martin Kayenburg smatra da se osobe koje su već dulje vrijeme bez zaposlenja "treba polako privikavati na radni život". Zbog toga su i poslovi poput čišćenja javnih površina, parkova i autobusnih stanica u potpunosti prikladni, zaključio je Kayenburg. Član predsjedništva CDU-a Hendrik Wuest također smatra da bi osobama koje su prije obavljale neke bolje poslove, nakon jedne i pol godine provedene na burzi za zapošljavanje trebalo dati da čiste dječja igrališta "koja su često zagađena psećim izmetom, narkomanskim injekcijama ili krhotinama stakla".

Prijedlog demokršćanskih političara dolazi tjedan dana nakon što je parlament zajedničkim glasovima vlade i oporbe prihvatio novi zakon o potpori za nezaposlene tzv. naknadi za nezaposlene II, kojim je osjetno smanjena pomoć za osobe koje su već duže vrijeme bez zaposlenja. Novi zakon predviđa da se dosadašnja pomoć za nezaposlene nakon jedne i pol godine provedene na burzi smanji na razinu socijalne pomoći. Projekt koji je nastao u sklopu socijalnih i gospodarskih reformi vlade Gerharda Schroedera trebao bi nezaposlene animirati na intenzivniju potragu za zaposlenjem te na prihvaćanje poslova koji su na nižoj razini te stoga i slabije plaćeni od poslova koje je nezaposleni obavljao prije.

Vlada trenutno na svojoj posljednjoj sjednici prije ljetne pauze, koja se tradicionalno održava u dvorcu Neuhardenberg, razmatra mogućnost prilagođavanja novih mjera u svakodnevnoj praksi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙