FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikati i poslodavci pozdravljaju odluku o poništenju pravilnika o dozvolama za linijski prijevoz putnika

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske(SSSH), Sindikat prometa i veza Hrvatske i predstavnici Grupacijeputničkog prometa Hrvatske gospodarske komore pozdravljaju odlukuMinistarstva mora, turizma, prometa i razvitka o poništenju Pravilnikao dozvolama za obavljanje linijskog prijevoza putnika te oduzimanjumogućnosti da tijela upravljanja na razini županija sama izdajudozvole tvrtkama za prijevoz putnika u međužupanijskom prometu.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Sindikat prometa i veza Hrvatske i predstavnici Grupacije putničkog prometa Hrvatske gospodarske komore pozdravljaju odluku Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka o poništenju Pravilnika o dozvolama za obavljanje linijskog prijevoza putnika te oduzimanju mogućnosti da tijela upravljanja na razini županija sama izdaju dozvole tvrtkama za prijevoz putnika u međužupanijskom prometu.

Predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Josip Zagajski upozorio je na sastanku s pomoćnikom ministra Igorom Malyem na mogućnost stvaranja anarhije na tržištu cestovnog prijevoza putnika da je taj pravilnik ostao na snazi, priopćeno je danas iz SSSH.

Sindikat prometa i predstavnici Grupacije putničkog prometa, koja okuplja 86 najvećih tvrtki za cestovni prijevoz putnika, usprotivili su se donošenju pravilnika koji bi otvorio dodatni prostor za malverzacije u tom sektoru, gdje je siva ekonomija ionako uzela maha.

Zagajski je pozdravio namjeru Ministarstva da pri donošenju Zakona o cestovnom prijevozu putnika konzultira socijalne partnere - sindikate i poslodavce. Također je inzistirao na dodatnom angažmanu inspekcija za cestovni promet, procjenjujući kako se samo uz pomoć države i savjestan rad inspekcija mogu iskorijeniti siva ekonomija i nelojalna konkurencija u sektoru prometa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙