FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo KBC Rijeka izvijestilo predsjednika Mesića o projektu kampusa i bolnice

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je izaslanstvo Kliničkog bolničkog centra Rijeka koje ga jeizvijestilo o projektu izgradnje sveučilišnog kampusa i bolnice,izvijestio je Ured predsjednika.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Kliničkog bolničkog centra Rijeka koje ga je izvijestilo o projektu izgradnje sveučilišnog kampusa i bolnice, izvijestio je Ured predsjednika.

Na mjestu prijašnje vojarne na Trsatu, koju je MORH prije godinu dana prepustio gradu Rijeci, a grad riječkom Sveučilištu, planira se izgradnja sveučilišnog kampusa, te sveučilišne bolnice koja će se nalaziti pokraj, već postojećeg, KBC-a Rijeka.

Izaslanstvo je izvijestilo kako je realizacija ovih projekata u interesu cijele regije, kao i da projekte podržavaju i Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa. Dodali su kako je u suvremenoj znanosti ključna interdisciplinarnost, pa su i ovi projekti u skladu sa zahtjevima i napretkom današnjeg vremena.

Predsjednik Mesić je ideju izgradnje sveučilišnog kampusa podržao još prije godinu dana prilikom posjeta Rektoratu riječkog sveučilišta, a ovaj je posjet bio prilika da se upozna s njegovom realizacijom.

Inače, planirano je da se sveučilišni kampus otvori već 2008. kada bi se tamo uselilo nekoliko fakulteta, a među prvima bi trebao biti Filozofski fakultet.

U izaslanstvu su bili Miljenko Kapović, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci, Herman Haller, ravnatelj KBC-a Rijeka, Anđelko Đirlić, pomoćnik ravnatelja KBC-a Rijeka za medicinska pitanja, te Miljenko Uravić, savjetnik ravnatelja i pročelnik Odjela digestivne kirurgije KBC-a Rijeka.

Uz predsjednika Mesića je bio savjetnik za znanost i obrazovanje Esad Prohić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙